Sund matkasse för planetens skull

Att äta ekologiskt har blivit ett av de mest hushållsnära sätten att minska sina klimatavtryck. Ändå är det svårt att hitta alternativ som inte är tidskrävande och som fodrar mycket kunskap om tillsatser, säsong och smakkombinationer. Att beställa hem en färdigplanerad matkasse är ett alternativ som allt fler väljer – både för att effektivisera sin tid och samtidigt minska sitt avtryck.

En matkasse från Middagsfrid har rik receptvariation och är ett mycket bra alternativ för den medvetna konsumenten. Det finns flera olika sorter att välja mellan och du kan enkelt prova dig fram vilket alternativ som passar dig. Det är uttänkta måltider som både väljer ut säsongens råvaror och tänker i termer av minskat svinn. Genom att planera måltiderna och råvarorna som ska användas behöver du inte oroa dig för att din mat kommer åka ner i soptunnan.

Vardagens matkasse

Det är var femte matkasse som slängs i de svenska hushållen idag, och hushållens svinn beror framför allt på att man inte har tid att planera sina måltider och på att det ökade samhällstempot lämnar lite utrymme till att ägna tankar och tid i köket. På Naturvårdsverket kan du själv testa hur bra du är på att ta hand om maten, men bli inte förvånad om det visar sig att du slänger mer än vad du hade tänkt.

Många ser också matkassen som ett sätt att spara pengar. Även om matkassen i sig kostar, så betalar man för planeringen och de färdiga recepten. Man betalar för hantverket bakom kassen, så att säga. Många idag ser över sina matkostnader och inser att vi faktiskt spenderar mer pengar på mat än vad de flesta av oss kanske tänker oss från början. En annan anledning att välja färdigplanerat är för att det kommer öka ditt välbefinnande med bättre råvaror. Idag är det många som drar på sig extra kilon just för att det blir mycket hämtmat och halvfabrikat.

Fördelarna med färdigplanerad matkasse går att summera i några punkter:

  • De kan bidra till minskat hushållssvinn
  • Du får i dig bättre mat
  • Recepten är utformade av sakkunniga kockar
  • Det sparar tid
  •  …Och längden också pengar