Förnya trädgården inför sommaren

I år lär vi förmodligen spendera mer tid hemma i semestertider än vad vi vanligtvis gör och för att få till en härlig känsla i trädgården finns det ett par enkla knep du kan ta till. Här hittar du alla tips för hur du får trädgården att kännas inbjudande och mysig i sommar.grillning i trädgården

Trädgården och uteplatsen är en självklar samlingspunkt för familj och vänner under sommarhalvåret. Låt trädgården bli ett extrarum i sommarvärmen som bjuder in till middagar och andra tillställningar. För att få till det perfekta matrummet även utomhus kan du handla utemöbler hos gardenstore.se som har ett brett utbud av moderna matbord och härliga stolar. Att inreda utomhus behöver inte vara allt för stor skillnad från att inreda inomhus så tänk på att blanda stolar med puffar och bänkar för att få till en riktigt mysig känsla i trädgården och för att göra plats för alla vänner och familj.

 

Spara tid med en lättskött trädgård

För att få trädgården att se extra inbjudande ut är det trevligt med blommor och växter, allra helst med färg. Men, om du mest vill spendera din tid i trädgården med att umgås med nära och kära och inte har speciellt gröna fingrar är det viktigt att du har en lättskött trädgård. På så sätt kan du njuta av en färgsprakande och fin trädgård som inte kräver allt för mycket av din tid. Ett par växter som passar bra för en lättskött trädgård är:

 

  • Salvia
  • Kantnepeta
  • Lavendel
  • Krypmalört
  • Kaukasiskt fetblad
  • Palettblad
  • Sommarljus

 

 

Växter som palettblad klarar sig bra såväl inomhus som utomhus. Ha dom därför gärna i krukor på uteplatsen som du enkelt tar in under vinterhalvåret. För en riktigt färgboost kan du kombinera olika sorters palettblad i samma kruka och samplantera dom. Palettblad är en väldigt tacksam växt då den nöjer sig med att få stå ljust och bli vattnad någon gång i veckan. Att placera dina blommor i krukor på uteplatsen gör också att du enkelt kan dekorera om trädgården om du känner för det. Blanda stora och små krukor med olika sorters växter på uteplatsen för att få till en riktigt lummig och härlig trädgårdskänsla.