Inget vinterdepp med trädgårdsblogg

Nu när hösten närmar sig och vintern tar över kan den som älskar att leka i sin trädgård snart känna sig lätt uttråkad. Nu väntas endast mörka månader av kyla och mörker, och drömmen om den grön gräsmatta och blommor i alla dess färger är långt borta. Ett litet tips till du som känner så? Starta en trädgårdsblogg!

Att starta en blogg är mycket lättare än vad du tror (tips på hur gör här) och om du väljer att ha en nischad blogg har du ännu större chans att få fler läsare.  Det du börjar med när du ska starta en blogg är att välja plattform. Det finns flera olika, och alla har olika finesser så det gäller att välja den som passar just dig bäst. Är du ovan vid datorer kan du be än vän eller en familjemedlem att hjälpa dig och visa hur man gör. När du valt plattform bör du även välja en domän till din blogg. Domäner innebär det ord eller namn som är registrerat under en toppdomän. Som exempel kan du ha dittnamn.se på bloggen, eller jagalskartradgarden.se. Om du vill ha en blogg som ska nå internationellt kan du välja att ha .com, .net eller .org. Att ha ett eget domännamn innebär att det blir lättare att komma ihåg din blogg och dessutom blir den mer unik i sökmotorernas öga (om exempelvis någon vill söka efter en trädgårdsblogg är det mer troligt att din blogg kommer upp).

Detta är allt du behöver göra för att få igång din blogg. Det som återstår är helt enkelt att du ska fylla bloggen med inlägg. Vad du skriver om är såklart helt upp till dig. Ett tips är att ha några återkommande inlägg, som till exempel ”veckans blomma” eller ”dagens trädgårdstips”. Inspireras gärna även av andras trädgårdsbloggar,en favorit bland många är Anns trädgårdsblogg.

En annan trädgårdsblogg brukar lägga upp videos, ett av dessa ovan.